Datorită numărului mare de comenzi primite, este posibil să avem întârzieri în livrarea comenzilor către dvs. Vă cerem scuze pentru inconvenient și vă asigurăm că avem în vedere livrările comenzilor în ordinea primirii lor. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Ne poti contacta la 0720 880 567 sau daniela.moldoveanu@anevar.ro

CAPITALUL INTELECTUAL AL ÎNTREPRINDERII. EVALUAREA PROPRIETĂȚII INTELECTUALE ȘI A ALTOR ACTIVE NECORPORALE


Acasa · Carti · CAPITALUL INTELECTUAL AL ÎNTREPRINDERII. EVALUAREA PROPRIETĂȚII INTELECTUALE ȘI A ALTOR ACTIVE NECORPORALE
Produsul a fost adaugat in cos! Apasa aici pentru a deschide cosul de cumparaturi!
CAPITALUL INTELECTUAL AL ÎNTREPRINDERII. EVALUAREA PROPRIETĂȚII INTELECTUALE ȘI A ALTOR ACTIVE NECORPORALE
45.00 lei Valoare TVA: 2.25 lei Cod: IROVAL-4
Autor: Sorin V. Stan, Ion Anghel și Veronica Gruzsniczki Editura: IROVAL și UNIVERSITATEA PETRU MAIOR An: 2006
Distribuie pe:

Prezentare produs CAPITALUL INTELECTUAL AL ÎNTREPRINDERII. EVALUAREA PROPRIETĂȚII INTELECTUALE ȘI A ALTOR ACTIVE NECORPORALE


În teoria economică contemporană se utilizează în mod frecvent conceptele de capital intelectual, proprietate intelectuală, proprietate industrială şi active necorporale.

Pentru a nu se crea confuzii în terminologia utilizată, în această carte au fost prezentate în mod detaliat definiţiile şi clasificarea acestor concepte, în scopul sprijinirii evaluatorilor pentru înţelegerea şi folosirea corectă a terminologiei.

Evaluatorii de întreprinderi utilizează conceptul de active necorporale. Exemple de active necorporale, dobândite într-o combinare de întreprinderi, care corespund definiţiei unui activ necorporal, sunt prezentate în IFRS 3 IE – Combinări de întreprinderi. Exemple reprezentative, conţinute în Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, ediţia 2005.

De asemenea, clasificarea şi metodologia evaluării activelor necorporale a fost prezentată, pentru prima dată, în Standardele Internaţionale de Evaluare, ediţia a şasea, 2003, în GN 4 – Evaluarea activelor necorporale.

Multe din activele necorporale, deţinute de întreprinderi, nu sunt incluse în bilanţul lor contabil, ceea ce a impulsionat discuţiile la nivelul organizaţiilor naţionale şi internaţionale, ale normalizatorilor contabili şi evaluatorilor de întreprinderi, pentru a crea o viziune unitară asupra recunoaşterii valorii acestor active în situaţiile financiare şi implicit, pentru evaluarea lor credibilă.

Autorii cărţii au încercat să prezinte sintetic aceste noi orientări în abordarea capitalului intelectual al întreprinderii, în capitolele I şi II.

Dar substanţa acestei cărţi o reprezintă explicarea metodelor de evaluare a activelor necorporale, inclusiv a proprietăţii intelectuale, deţinute de o întreprindere, însoţită de peste 40 de aplicaţii mai des întâlnite în misiunea expertului evaluator de întreprinderi. De aceea, considerăm că, prin aceste aplicaţii, experţii evaluatori de întreprinderi şi de active necorporale ale acesteia, au posibilitatea de a accesa cele mai noi metode şi proceduri de evaluare, cu largă recunoaştere internaţională.

Deoarece aplicaţiile au un caracter sintetizat, în sensul că sunt prezentate numai ipotezele necesare evaluării, ca şi rezolvările propriu-zise, nu ne asumăm nici o responsabilitate care ar putea decurge din preluarea şi aplicarea ad-litteram, fără un raţionament profesional adecvat, a unei aplicaţii, într-un raport de evaluare. Aplicaţiile conţinute au numai un caracter strict orientativ.

Produse recomandate Echipa noastra iti recomanda si urmatoarele produse


Folosim cookies pentru a optimiza functionalitatea si performanta website-ului si pentru a imbunatati experienta de navigare si serviciile pe care le oferim. Continuarea navigarii pe website-ul nostru se considera acceptare a politicii de confidentialitate.

Esti de acord cu utilizarea acestora?

Da, sunt de acord Citeste mai multe...