Ne poti contacta la 0720 880 567 sau daniela.moldoveanu@anevar.ro

Metoda costurilor segregate - ediția 2019


Acasa · Carti · Metoda costurilor segregate - ediția 2019
Produsul a fost adaugat in cos! Apasa aici pentru a deschide cosul de cumparaturi!
Metoda costurilor segregate - ediția 2019
75.00 lei Valoare TVA: 3.75 lei Cod: MCSe2019
Distribuie pe:

Prezentare produs Metoda costurilor segregate - ediția 2019


Cartea „Metoda costurilor segregate” a fost elaborată în anul 2010, cu respectarea definițiilor, principiilor și conceptelor conținute de Standardele Internaționale de Evaluare IVS 2007, în scopul pregătirii profesionale a evaluatorilor din România, în specializarea Evaluări de bunuri imobile (EPI).

Metoda costurilor segregate este o metodă de determinare a costului de nou al unei clădiri, prin însumarea costurilor elementelor de construcții și instalații funcționale ale acesteia. Determinarea acestor costuri unitare a fost posibilă datorită existenței indicatoarelor de norme de deviz, care prezintă extrase de resurse (materiale, manoperă și ore consum utilaje și tonaj pentru transport). Urmărind logica tehnologiei de execuție a unui element, prin însumarea articolelor de deviz înmulțite cu cantitățile aferente, se obține costul elementului. Urmează ca evaluatorul, pe baza antemăsurătorilor efectuate din planurile de execuție, să stabilească volumul acestora și apoi costul total al subsistemului.

În metoda segregării, evaluatorul va ordona elementele pe sisteme și subsisteme, pe elemente cu durată de viață lungă, medie și scurtă, facilitând determinarea deprecierii totale, pe componente: deprecierea fizică, funcțională și externă. Pentru a aplica metoda segregării în estimarea deprecierii cumulate, evaluatorul trebuie să analizeze separat fiecare cauză de depreciere, să determine amploarea fiecăreia și să le cuantifice pentru a calcula suma totală deductibilă din costul de nou.

Prezenta ediție nu este o ediție revizuită a cărții publicate în anul 2011.

Exemplele și aplicațiile au rolul exclusiv de a contribui la înțelegerea metodologiei de estimare a costului de nou al clădirilor prin metoda costurilor segregate și a deprecierii totale prin metoda segregării și nu includ date actuale. Prin urmare, cifrele din exemplele și aplicațiile cărții nu vor putea fi utilizate ad-litteram în rapoartele de evaluare de bunuri imobile. Costurile actualizate la nivelul anului 2019 pot fi preluate de pe CD-ul ”Metoda costurilor segregate. Anexe”, editat de IROVAL. Aceste costuri actualizate au permis calcularea si introducerea in programul Kost Plus a indicilor de actualizare pentru articolele din grupa 6. DOAR PENTRU CONSTRUCTORI din program.

Produse recomandate Echipa noastra iti recomanda si urmatoarele produse


Folosim cookies pentru a optimiza functionalitatea si performanta website-ului si pentru a imbunatati experienta de navigare si serviciile pe care le oferim. Continuarea navigarii pe website-ul nostru se considera acceptare a politicii de confidentialitate.

Esti de acord cu utilizarea acestora?

Da, sunt de acord Citeste mai multe...